Kuchnia molekularna
Uczniowie będący na rozszerzeniu z chemii uczestniczyli w pokazach kuchni molekularnej, które poprowadził Mistrz Kuchni, kucharz „naukowiec”, kulinarna gwiazda między innymi czwartkowej śniadaniowej telewizyjnej "Dwójki" - Łukasz Konik. Organizatorem i gospodarzem była Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach. Dziękujemy za zaproszenie.
 
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.

Odwiedziny...

od 1 września 02: 3662050

Reklama

Jesteś tutaj: Strona główna arrow W przekroju arrow Dzień z Wydziałem Prawa i Administracji
Dzień z Wydziałem Prawa i Administracji PDF Drukuj Email
Redaktor: Małgorzata Wyśnik   
26.09.2018.
Image26 września uczniowie z klas drugiej i trzeciej będący na rozszerzeniu z WOS uczestniczyli w "Dniu z Wydziałem Prawa i Administracji" Uniwersytetu Śląskiego.
W ramach tego wydarzenia mieli okazję wysłuchać wykładów prof. dr hab. Mariana Mikołajczyka "O procesie czarownic w Polsce na tle europejskim", dr hab. prof. UŚ Moniki Jagielskiej "O prawach konsumentów", dr hab. Mariusza Jagielskiego "O ochronie danych osobowych", oraz dr hab. prof. UŚ Jarosława Zagrodnika "O procesie karnym".
Następnie wzięli udział w zorganizowanych przez działające na Wydziale Koła Naukowe warsztatach: Praw Zwierząt - "Testowanie leków na zwierzętach", oraz Prawa Rodzinnego "IgnisFamiliae - Symulacja rozprawy rozwodowej wraz z wyjaśnieniem elementów postępowania".
Zmieniony ( 03.10.2018. )
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Reklama